Mit ér az intézmény? – Konferenciafelhívás

Mit ér az intézmény? Mit jelent az intézményesülés? Milyen előnyökkel és veszélyekkel járhat? Mik a különbségek vagy hasonlóságok a diskurzusra épülő, demokratikus intézményi működés és a normalizáló hatalmi gyakorlatok között? Hogyan alakul a kortárs intézménykritika jelene és jövője? Milyen érvek szólnak a szubverzív társadalomkritikák mellett? Csak finomhangolni lehet-e a fennálló társadalmi rendet, vagy a valódi társadalomkritika a régi mintákat elvetve mindent új alapokra helyez?

A Mérei Ferenc Szakkollégium idén is megszervezi tudományos konferenciáját, amelyen a szakkollégium tagjai mellett más magyar vagy angol nyelven tanuló hallgatók és doktoranduszok is bemutathatják kutatási eredményeiket. A konferencia központi témája az intézménykritika és intézményiség problémaköre, amelyet változatos perspektívákból igyekszünk megközelíteni.

A konferencián minden diszciplináris határt készek vagyunk áthágni, szívesen látunk kifejezetten elméleti előadásokat, valamint gyakorlati, civil szervezeteket és lokális közösségi szerveződéseket bemutató előadásokat is!
Az előadások időtartama 15 perc.

Az absztraktokat a muvesz.felelos.szolidaris@gmail.com email-címre várjuk, „Konferencia 2018” tárgymegjelöléssel. A jelentkezés határideje: április 30.

A beérkező absztraktokat a Mérei Ferenc Szakkollégium szakmai munkacsoportja bírálja el, a felkért előadókat legkésőbb május 11-ig értesítjük.

A konferenciát május 25-én, pénteken a Kelet Café stúdiójában tartjuk.

A Facebook-eseményt ide kattintva tudod elérni!