Táborok

2014 őszi Mérei tábor @Horány

A horányi TTE Meteor Telepre megérkezve a Torony Kertvendéglő felejthetetlen marhapörköltje adta meg az alaphangot. K. Horváth Zsolt vezetésével végigkövettük a munkáskultúra és a Telep történetét a TTE-től a Vörös Meteorig egy nagyon személyes, helyi kiállításon keresztül. Majd Birkás Anna Munkásmozgalom és a kádári párttörténetírás című előadásával zárult a szakmázás.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2013 téli Mérei tábor @Pilisszentlászló

Szakmai beszélgetés és filmnézés volt a program. Emellett persze az ismerkedés és jó hangulat sem szorult háttérbe.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2013 tavaszi Mérei tábor @Pilisszentlászló

A természet és a közösség adta örömöké volt a főszerep.:)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2012 tavaszi Mérei tábor @Tata

A tábor témája: ÉRZELMEK, ÉRZÉKISÉG, TEST

Utaztunk és szórakoztunk, majd Kovács Éva az érzelmekről szóló körének témájából szemezgettünk Heller Ágnes: Az érzelmek elmélete, illetve a Hadas Miklós-Zeke Gyula Vázsonyi Vilmosról szóló beszélgetős könyve (Egy fölösleges ember élete) alapján. Ebben egy, az érzékiségre telepített életmód képe rajzolódik ki, ami sok tekintetben kapcsolható Mérei Ferenchez is.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2011. őszi Mérei tábor @Vonyarscvashegy

A tábor témája: Kelet-Európa

Friss szakkollégiumunk első tábora közösségkovácsoló és nagyon információdús eseménnyé kerekedett. Beszélgettünk névadónkról, Mérei Ferencről, ismerkedtünk egymással és sütöttünk-főztünk. A tagjaink vezette kerekasztal-beszélgetéseken pedig:

  • HADI BARBARÁVAL a kelet-európai művészet és a nők helye a művészetben volt a téma (Vendégek: Falcsik Mari, Lantos László “Triceps”)
  • KORMOS NIKOLETT vezetésével a prostitúció témáját jártuk körül (Vendégek: Ónody-Molnár Dóra – Népszabadság, Sárosi Péter – TASZ, Betlen Anna – MONA, Földi Ágnes – a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Szervezetének elnöke, Bódis Enikő, antropológus – ELTE, Dr. B. Aczél Anna – a rákospalotai Leánynevelő Intézet ex-otthonvezetője)
  • SÜLE TAMARA és K. HORVÁTH ZSOLT pedig az államszocializmus ügynökeinek elméleti és gyakorlati kérdéseiben kalauzoltak el bennünket

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.